SPOLJAŠNJI STATIČNI JARBOLI – PRODAJA PREVOZ I UGRADNJA

Jarboli su izradjeni od fiberglasa pa su zbog toga jako fleksibilni i lagani. Za razliku od metala fiberglas ne provodi elektricitet pa nije potrebno dodatno uzemnjenje radi zaštite od groma. Bele su boje i lako se održavaju ne rdjaju pa je samim tim i njihov vek produžen. Na vrhu se nalazi rotirajuća kapa koja svojim mehanizmom sprečava da se zastava, prilikom naleta jakog vetra, obmota oko jarbola. Gornji G nosač na koji se navlači zastava zateže zastavu pa ona uvek stoji transparentno i stvara manji otpor atmosferskim uticajima čime se zantno produžava rok trajanja. Možemo Vam ponuditi jarbole visine 6,8 i 10 metara.
Montaža jarbola: ugradnja jarbola, započinje kopanjem rupe za betoniranje stope jarbola i postavljanjem ankera za dalju montažu jarbola. Mora se voditi računa da stopa bude uradjena kvalitetno i da anker nosači budu postavljeni ravno po libeli kako bi kasnije i sam jarbol stajao ravno. Nakon dva- tri dana kada se beton stvrdne vrši se postavljanje jarbola na već pripremljene ankere. Stopa služi za obaranje i podizanje jarbola i mora biti okrenuta na onu stranu na kojoj nema preprpreka za takve radove. Nakon izlivanja stope, a pre podizanja jarbola potrebno je sam jarbol sklopiti tako što se provalći kanap koji kasnije služi za podizanje i spuštanje G nosača koji nosi i samu jarbolsku zastavu. Sam postupak je vrlo jednostavan, ali zahteva dobro izvedene radove kako bi sam jarbol kasnije bio otporan na jake udare vetra. Ugradnja jarbola, započinje kopanjem rupe za betoniranje stope jarbola i postavljanjem ankera za dalju montažu jarbola.
Mora se voditi računa da stopa bude uradjena kvalitetno i da anker nosači budu postavljeni ravno po libeli kako bi kasnije i sam jarbol stajao ravno. Nakon dva- tri dana kada se beton stvrdne vrši se postavljanje jarbola na već pripremljene ankere.
Stopa služi za obaranje i podizanje jarbola i mora biti okrenuta na onu stranu na kojoj nema preprpreka za takve radove.
Nakon izlivanja stope, a pre podizanja jarbola potrebno je sam jarbol sklopiti tako što se provalći kanap koji kasnije služi za podizanje i spuštanje G nosača koji nosi i samu jarbolsku zastavu. Sam postupak je vrlo jednostavan, ali zahteva dobro izvedene radove kako bi sam jarbol kasnije bio otporan na jake udare vetra