Jarboli

Vrste jarbola

Jarboli od fiberglasa

Jarboli su izradjeni od fiberglasa pa su zbog toga jako fleksibilni i lagani. Za razliku od metala fiberglas ne provodi elektricitet pa nije potrebno dodatno uzemnjenje radi zaštite od groma.

Bele su boje i lako se održavaju ne rdjaju pa je samim tim i njihov vek produžen.

Na vrhu se nalazi rotirajuća kapa koja svojim mehanizmom sprečava da se zastava, prilikom naleta jakog vetra, obmota oko jarbola.

G nosač na koji se navlači zastava, zateže zastavu pa ona uvek stoji transparentno i stvara manji otpor atmosferskim uticajima.

Možemo Vam ponuditi jarbole visine 6,8 i 10 metara.

Ugradnja jarbola, započinje kopanjem rupe za betoniranje stope jarbola i postavljanjem ankera za dalju montažu jarbola.

Mora se voditi računa da stopa bude uradjena kvalitetno i da anker nosači budu postavljeni ravno po libeli kako bi kasnije i sam jarbol stajao ravno. Nakon dva- tri dana kada se beton stvrdne vrši se postavljanje jarbola na već pripremljene ankere.

Stopa služi za obaranje i podizanje jarbola i mora biti okrenuta na onu stranu na kojoj nema preprpreka za takve radove.

Nakon izlivanja stope, a pre podizanja jarbola potrebno je sam jarbol sklopiti tako što se provalći kanap koji kasnije služi za podizanje i spuštanje G nosača koji nosi i samu jarbolsku zastavu. Sam postupak je vrlo jednostavan, ali zahteva dobro izvedene radove kako bi sam jarbol kasnije bio otporan na jake udare vetra.

Proizvođačka garancija na zastave:
Garancija i očekivani radni vek zastava zavisi od načina održavanja i isticanja zastava.Važno je da zastava pravilno bude postavljena na jarbol ili fasadni nosač zastava(da bi produžili vek trajanja zastave preporuka je da se zastava postavlja na G nosač). Obavezno je da se zastava spušta pri udarima vetra koji su jači od 45 km/h jer je to realna snaga vetra koju materijal može da izdrži u nekom vremenskom trajanju bez oštećenja (na našim prosotrima olujni udari vetrova idu i preko 150 km/h i ovo je ključna stvar za očuvanje zastave).Prilikom redovnog pranja zastava koje se radi mašinski ili ručno na 30 do 40 stepeni, ne koriste se izbeljivači i agresivna hemijska sredstva koja mogu da oštete boju zastave.Poželjno je da za zastave koje se koriste u spoljašnjim uslovima imate u dve garniture (letnju zastavu koja se proizvodi od poliesterskih materijala 115 gr i zimsku zastavu koja se izrađuje na perforiranom meš materijalu i ima veću vetropropusnost).SWA TIM se rukovodi evropskom praksom, u proizvodnji zastava koristimo mašine renomiranih svetskih proizvođača, materijal za štampu i boje su evropskog porekla, a doradu rade iskusni ljudi koji iza sebe imaju višegodišnji rad u branši
Grantni rok bi mogao da se podeli na zastave za spoljašnju upotrebu i to je period od 6 meseci uz poštovanje gore pomenutih pravila i 12 meseci za unutrašnju upotrebu.
PDF UPUSTVO ZA POSTAVLJANJE JARBOLA

Uputstva i specifikacije

Ukoliko Vam je pre produkcije potrebna konsultacija oko izbora materijala, dimenzija, proporcija, vrsta i načina isticanja kao i idejnog rešenja, podršku će Vam pružiti naš studio.

Pravila o isticanju grba i zastave

Postavljanje zastave na G nosač

Uputstvo priprema za štampu

Kačenje zastava

Galerija - reference

© 2014, SWA TIM. Sva prava zadržana
Powered by RECODESOFT web developer team