SWA TIM d.o.o. | Dobanovacki Put 66a | 11080 Zemun Altina-Beograd |
+381 (0)11 41 28 130 | +381 (0)11 21 92 179 | milan@reklamnimaterijal.com

Jarboli

Vrste jarbola

Jarboli od fiberglasa

Jarboli su izradjeni od fiberglasa pa su zbog toga jako fleksibilni i lagani. Za razliku od metala fiberglas ne provodi elektricitet pa nije potrebno dodatno uzemnjenje radi zaštite od groma.

Bele su boje i lako se održavaju ne rdjaju pa je samim tim i njihov vek produžen.

Na vrhu se nalazi rotirajuća kapa koja svojim mehanizmom sprečava da se zastava, prilikom naleta jakog vetra, obmota oko jarbola.

G nosač na koji se navlači zastava, zateže zastavu pa ona uvek stoji transparentno i stvara manji otpor atmosferskim uticajima.

Možemo Vam ponuditi jarbole visine 6,8 i 10 metara.

Ugradnja jarbola, započinje kopanjem rupe za betoniranje stope jarbola i postavljanjem ankera za dalju montažu jarbola.

Mora se voditi računa da stopa bude uradjena kvalitetno i da anker nosači budu postavljeni ravno po libeli kako bi kasnije i sam jarbol stajao ravno. Nakon dva- tri dana kada se beton stvrdne vrši se postavljanje jarbola na već pripremljene ankere.

Stopa služi za obaranje i podizanje jarbola i mora biti okrenuta na onu stranu na kojoj nema preprpreka za takve radove.

Nakon izlivanja stope, a pre podizanja jarbola potrebno je sam jarbol sklopiti tako što se provalći kanap koji kasnije služi za podizanje i spuštanje G nosača koji nosi i samu jarbolsku zastavu. Sam postupak je vrlo jednostavan, ali zahteva dobro izvedene radove kako bi sam jarbol kasnije bio otporan na jake udare vetra.

PDF UPUSTVO ZA POSTAVLJANJE JARBOLA

Uputstva i specifikacije

Ukoliko Vam je pre produkcije potrebna konsultacija oko izbora materijala, dimenzija, proporcija, vrsta i načina isticanja kao i idejnog rešenja, podršku će Vam pružiti naš studio.

Pravila o isticanju grba i zastave

Postavljanje zastave na G nosač

Uputstvo priprema za štampu

Kačenje zastava

Galerija - reference

Partneri

SEGWAY
© 2014, SWA TIM. Sva prava zadržana
Powered by and web developer team